Takknemlighet og bitterhet kan de gå hånd i hånd?
Jeg kan leve slik og kan gå den veien i stummende mørke fordi jeg har bestemt meg for at slik må det bli.

Takknemlighet og bitterhet kan de gå hånd i hånd?

Takknemlighet og bitterhet kan de gå hånd i hånd? Et spørsmål som kanskje kan gi så vidt forskjellige svar. Svarene er et produkt av vår personlighet og erfaring. Det tror ihvertfall jeg. Denne takknemligheten mange mener vi skal vise bunner vel i hva vi tror på. Selv er jeg ateist, men tror jo på noe. Jeg tror på meg selv uten å dyrke den samme. Å tro på seg selv er ikke stuerent i det norske samfunn. Da blir man i beste fall en særing. Egoist er heller ikke langt unna.

Takknemlig til livet. Det er også jeg selv om da kommer også bitterheten. Takknemlighet for å fått alle disse årene sammen med Eli. Bitterhet for det jeg tapte. Takknemlig også for lærdommen livet har gitt meg. Bitterhet for at nå får jeg ikke brukt lærdommen slik jeg hadde tenkt. Eller kanskje bruker jeg det hver dag? Er det autopiloten som får alt til å henge sammen ?

Takknemlighet til pleierne på avdelingen……

Takknemlighet til pleierne på avdelingen som tar hånd om det kjæreste jeg har. Måten de midt oppe i alt også tar vare på meg. Måten de lar meg være en ressurs istedenfor et belastende element. Jo, vi kan faktisk bli det vi som er pårørende. Vi kommer på besøk til våre og kan faktisk ta med oss mye uro. Jeg vet jo ikke hva jeg gjør når jeg kommer og har med Vamp. Håper bare at jeg tar med meg glede inn døren for jeg har jo blitt så glad i alle som er der. Håper bare at alle som har tatt denne tunge beslutningen om å levere fra seg ansvaret har fått sin egen 3C.

Vi kan ikke velge vår vei og ordtaket veien blir til mens du går blir en dårlig rettesnor. Du må ha en speider et stykke foran ellers klarer du ikke styre unna svinger og humper. Jeg har en speider som ligger et stykke foran, men det får meg til å vingle fra side til side. Jeg kan leve slik og kan gå den veien i stummende mørke fordi jeg har bestemt meg for at slik må det bli. Mange har hjulpet tili den beslutningen og det er jeg takknemlig for. Har mang en gang også blitt kalt idiot for mine meninger og valg, men i forhold til så mange andre så har jeg jo lest idioten av Fjodor Dostoljevskij.

Dubito, ergo cogito, ergo sum, jeg tviler, derfor tenker jeg, derfor er jeg var filosofen René Descartes tanker jeg låner gjerne de ordene.

5 Kommentar postet

  1. Har blitt tipset om den serien, men for å være helt ærlig så orker jeg ikke se på på programmer som handler om mennesker som har fått en demenssykdom. da tenker jeg veldig på alle de vonde tingene menneskene rundt kommer til å måtte oppleve.

  2. Hei jeg så en gripende historie på DR2(kan sees gratis på nett) en dokumentar serie i tre deler om en dansk bankdirektør som får altzheimers i en alder av 48. De har sendt episode 1 på NRK også ser jeg. Må jo være utrolig fælt å se den man elsker bli rammet på den måten.

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli vist