tanken
Å tenke tanken

Å tenke tanken.

Å tenke tanken at det var godt å bli alene igjen gir fryktelig dårlig samvittighet. Allikevel tenker jeg jo den tanken nå som Gullhjerte mitt er tilbake på Helsetunet. Det er ikke spesielt festlig å sette seg ned i saccosekken med en følelse av å være heldig som slipper mer denne helga. Følelsen av å ha sviktet sin omsorgsoppgave henger som en kvernstein rundt halsen. Det var jo glad jeg skulle ha vært. Glad for å ha gitt henne to fine dager. Jeg har en gjeld å betale tilbake.

Søndag er lettest å finne ord på for da trenger jeg kun ett…….KAOS. Stort sett ingenting fungerte og hun var alt annet enn koselig å ha med å gjøre. Jeg har sjelden støvsugd og vasket golv på en søndag, men det var eneste måten få fred på. da hadde hun nok med å tørke støv og fly på toalettet. Tur på tur inn på huset og det var kun for å rive opp dopapir. da rullen var tom og jeg ikke hentet en ny så ble det tett mellom slike ord man ikke siterer. Søndag er det bare å bruke viskelær på.

Det at sykdommen har kommet for å bli det har jeg jo måttet akseptere, men at forandringen er på akkurat denne måten er vanskelig å ta inn. Jeg kjenner jo etterhvert mange med samme sykdommen som er snille og gode. Hvorfor måtte hun i tillegg få denne store forandringen ? Tenker vel at det blir dag besøk hjemme framover en stund så får vi se om det fungerer bedre. Kan vel hende det blir litt for mange inntrykk for henne og at det gjør henne så ugrei på søndag. Føler meg vel litt som slakt idag.

Det blir nok en tankefull dag, men at det hjelper så mye å tenke så mye tviler jeg veldig på.
18 Kommentar postet

 1. Du er jo ikke utdannet helsepersonell, til og ta vare på din frue. Så at du har den følelsen, forstår jeg godt. Og det blir heller ikke feil, at du føler du kommer til kort.
  Du trenger ikke ha dårlig samvittighet for noe. Du gjør så godt du kan, mer kan ingen forlange av deg.
  Pass på deg selv, det er alt du nå kan, for ikke selv og blir syk, av påkjenningen.

  • Jeg har fått hurtigutdannelse mer eller mindre ihvertfall praksisdelen. Tror nok at jeg på mange felt er vel så oppdatert som de som har dette som jobb. Som oftest blir jo jobben noe som opptar deg kun timene du er der.

 2. Sender en klem jeg. Dette høres så utrolig tøft ut. Synest det er fint du gjør mye for kona di- respekterer deg for det. livet skal jammen ikke være lett

 3. Alle mener vi noe om dette, fordi vi leser og engasjerer oss i det du skriver. Du kan jo bare la det gå inn ene øyet og ut andre om du vil. Men jeg tenker som Ellen: Det virker jo som HUN har det best i ro på helsetunet. Sånn for oss som bare ser det du skriver. Men det er kanskje litt godt for deg å ta henne med ut. 🙂

  • Det blir jo litt på et vis ikke helt riktig dette som jeg jo skriver fordi jeg jo veldig sjelden refererer til ting som jeg får vit om på 3c. Det synes jeg ikke jeg kan så dere får jo på et vis et” redigert opptak ” derfra. Hun er jo som seg hør og bør for en med skader i frontallapp ufin også der nede. Ofte så bruker jeg de råd jeg får på min måte så det går ikke tvers igjennom. Av natur er jeg jo slik at jeg må prøve uansett, men da er det jo litt enklere å følge rådene også når det ikke fungerer på min måte. Jeg tenker vel ikke overnatting mer kanskje fordi jeg kan se at hun ser seg veldig rundt når hun våkner. Som idag så sa hun jo at hun aldri hadde sovet i senga på sykehjemmet. Hun tror hun sover hjemme så da er vel det viktigst for meg at hun sover litt på armen.

 4. Dette er forståelig nok både tøft og vanskelig. Men jeg er enig med di andre over her. Du skal langt i fra ha dårlig samvittighet. For du har virkelig gitt alt for din kjære. Jeg skal ikke gi noe råd. Annet enn at du må gjøre det som føles best for deg. God klem til deg <3

 5. Du er helt normal som håper og håper at neste gang, da skal jeg gjøre de og de endringene, så da går det sikkert bedre. Men det bryr ikke denne nye Eli seg det døyt om. Det kan være at ukvemsord og uro kommer i sterkere grad når hun trekkes ut av det vante og begrensede hun tross alt har på 3c. Om du gjør det verre for henne ved å ta henne med deg vet ikke jeg. Det vet kanskje ingen. Men hvis du har godt av det, er det vel verdt å ta henne med på dagstur. Dagstur høres mer fornuftig ut enn en overnattingstur. For dere begge. I disse tider skal du tross alt være glad du eier samvittighet. Det er nok folk i verden som ikke eier snev av det. Men bruk den fornuftig da! Hilsen tante.

  • Hun er like ufin der nede også og kan komme med stygge kommentarer. Prøve vil jeg alltid gjøre for det er jo slik jeg er, men overnattinger skal jeg kutte ut en stund for jeg tror det forvirrer litt. det blir nok med tungt hjerte for hun krabber tross alt opp på armen min når vi legger oss. Bra tante passer på <3

 6. Å si at du ikke skal ha dårlig samvittighet er vel som å skvette vann på gåsa kjenner jeg deg rett… men altså du skal ikke ha det. Du gjør det du håper og tror er best for Eli, og for deg. Nå viser det seg nok at en hjemmedag er nok. Forandringen takler hun dårlig. Dere kan likevel få noen fine stunder fremover, men sykdommen tar henne mer og mer – det er uunngåelig dessverre. Håper videre forskning på altzheimer og dement fører frem og gir håp for andre som kommer i samme situasjon ♥️

  • Den vil nok alltid være dårlig samvittigheten Heidi. Jeg skal ha fine dager med Eli fremover det gir jeg ikke opp, men dropper vel overnattinger for jeg tror ikke det er så bra for henne.

 7. Jeg regner med at sykdommen forandrer seg litt over tid, min manns Levy Body var intens de første to årene, med mye sinne og vonde ord. Det forandret seg etter hvert, i fjor sommer havnet han i rullestol. Den dårlige samvittigheten kommer vi nok ikke utenom, vi er jo tross alt de som får fortsette å bo i hjemmet vårt, ikke sant?
  Jeg mistet mannen min nå i februar, og sliter fremdeles med dårlig samvittighet, fordi jeg på en måte har fått fri, siste halve året var jeg på sykehjemmet 3 ganger om dag, og nå vet jeg ikke hva jeg skal bruke dagene til 💞

  • Jeg er nok enig med deg i den samvittigheten. Den forblir dårlig uansett. Jeg har veldig vanskelig med å fylle dagene også og hvordan det blir den dagen hun blir borte tør jeg ikke engang tenke på.

 8. Kjære Atle du skal ikke ha dårlig samvittighet. Du gjør alt du kan men jeg lurer nå på om det er blitt slik at Eli har det best om hun får være i ro på helsetunet. Du er vel ganske lei av å få råd fra alle og enhver men av og til så er det vel mye som ser annerledes ut sett utenfra.

  • Kan godt være at det er best for henne, men når hun gråter og vil hjem så vi jo jeg så klart prøve. Disse hjemmebesøkene er viktige for henne tror jeg, men kanskje fører det til problemer å våkne hjemme på morgenen. Jeg er ikke lei alle råd for det blir jo litt av basis i hva jeg gjør. Alt kan jeg ikke se selv man blir fartsblind.

   • Skjønner deg så godt. Lever med konstant dårlig samvittighet, og prøver å ha mannen min hjemme en eller to netter i uka. Han vil jo gjerne hjem men når han er hjemme er han ofte kjempeforvirret og hallusinert. Sier han aldri har vært i huset vårt før. Vet bare ikke hva jeg skal gjøre. Fins vel ikke noe fasitsvar. Vi må vel bare prøve oss frem hele tida.

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli vist