Atle Lundhaug

Vil få takke norske dagligvarekjeder.

Jeg tenkte jeg kunne benytte anledningen til å takke norske grosistkjeder som er flinke til å sørge for at eierne får store utbytter på bekostning av andre. Steken fra Flintadyret levert av Coop manglet nemlig merking for allergener.  Nyt Norge er jo et slags kvalitetsstempel, men nå er jeg ikke så sikker på det. Det er da nokså tragisk når norske bønder kan leverer kvalitet og blir presset på pris av diverse feite profittelskere. Det er jo ikke slik at familien Johansson ( norgesgruppen) og Reitan ( Rema ) er til for å være snille mot forbrukerne. Det er 4 store grupper som styrer dagligvarebutikkene Rema1000 har 20,9 %, Norgesgruppen 40,6 %, Ica 14,8 %, Coop 23,7 % Felles er at eierne har blitt søkkrike mens de som produserer varene blir ikke rikere.

Nå har jeg fått god tid til å studere både dorull og hvem som til slutt blir rik på dårlige varer. Vil gjerne kaste litt skitt på Lambi som sier at set skal være 170 tørk på en dorull, det er det ikke. Fintellingen viste at det var 168. To tørk mindre pr.rull blir jo penger det også. Uten sammenligning vil jeg også si litt om blomkålhodet kjøpt hos Rema. Bra pris og fine varer i den frukt og grønntavd, men så var det hva kjøpte jeg ? Totalt 1025 g var det, men det var også 15 g plast og 225 g blader og en liten stilk vi ikke bruker, hmmm sier nå jeg. Kanskje skal vi kjøpe ikke plastbelagte blomkål og ta av bladene ? Det var jo ikke helt 1025 g blomkål jeg kjøpte.

Nå var dette et sidesprang, men jeg hadde lyst til å ta det med siden det var så ferskt. Det er nokså alvorlig for en del mennesker når matvarer er dårlig merket. Hadde jeg vært i jobb nå så hadde det kostet arbeidsgiveren min en 3dagers for det er jo ikke mulig å sitte å riste i en skogsmaskin når man kaster opp, må på hyppige dobesøk samt er veldig svimmel. Så herved synes jeg Coop skal få en belønning for å ha satt meg midlertidig ut av spill 🏆🏅

Nyt Norge å snart kan vi spise jordbær med rester fra 5 forskjellige sprøytemiddler. Om du i tillegg kaster litt iskrem oppi jordbærskåla så får du i deg litt E407 også, for så mye fløte er det jo ikke.( 18-23 %) Lyst på nypoteter ? Hmmm……..god middag.

 

Hva gjør jeg ? Tar en ny dorull Lambi og tyr til det eneste som jeg vet hjelper.